CEO ŽIVOT STE RADILI POGREŠNO! Ovu stvar MORATE da uradite pre zimskog lova! | Lovstvo.info - Lovački portal
Vesti, Zanimljivosti

CEO ŽIVOT STE RADILI POGREŠNO! Ovu stvar MORATE da uradite pre zimskog lova!

Postoji jedna stvar koju treba obavezno da uradite pre polaska u lov, naručito tokom zime. Da, jedna veoma mala stvar menja mnogo toga, a evo i zašto je važno.


 

 

kapa-glavu-cuva-lovac

Vrlo je bitno da tokom zime u lovu nostite kapu ili šešir, na našim prostorima lovci često vole da idu bez kape i šešira u lov. Na zapadu je ova praksa već odavno u primeni, čak je u nekim zemljama prekršaj kada se u lov pojavite bez kape.

 

 

bol-u-glavu-zbog-hladnoce

Malo je poznato da se preko glave gubi 50% telesne toplote, u situaciji kada je lovac gologlav. Naime telo štiti mozak, i kada se glava ohladi, telo pojačano pumpa krv u predelu glave da bi se nadokladila izgubljena temperatura. A u drugim delovima tele dolazi do sužvanja krvnih sudova te je neminovna hladnoća na rukama, stopalima itd.

 

Takođe hladnoća može da uzrokuje veoma jak bol u glavi i još mnogo drugih zdravstvenih problema. Zato obavezno u lovu nosite kapu ili šešir!

 

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!