OVO JE NAJSKUPLJA PUŠKA NA SVETU: Vredi više 1,2 milijarde dolara | Lovstvo.info - Lovački portal
Oružje, Zanimljivosti

OVO JE NAJSKUPLJA PUŠKA NA SVETU: Vredi više 1,2 milijarde dolara

Puška 1886 Winchester postala je najskuplja na svetu…

[multilanguage_switcher]

Zapravo, ovo je najskuplja puška sveta, koja je ikada pojedinačno prodata na aukciji. Sa cenom od 1.265 miliona dolara, ova puška ima idealno stanje iako je stara 130 godina. Njena cena je ovako visoka isključivo zbog istorije koju ova puška nosi sa sobom. Nju je na poklon dobio Kapetan Henri Ver Loton, koji je zarobio vođu Apača, Džeronima, 1886.godine. Kapetanov prijatelj i saborac tokom građanskog rata, poručnik Džordž Albi, poklonio mu je ovu pušku u čast njegovog uspeha. Hvatanje Džeronima bilo je prioritet američkim i meksičkim vlastima u to vreme. I

nače, ova puška je pionir u postavljanju standard, zbog svoje lake upotrebe, neuporedive stabilnosti i snage. Svakako, ona je pravo blago za kolekcionare.

POGLEDAJTE KAKO IZGELDA OVA PUŠKA

 

 

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

error: Zabranjeno je kopiranje tekstualnih, audio, video i foto sadržaja nez prethodne pismene odluke vlasnika sajta.