PASIONIRANI LOVAC: Ovako je lovio drug Tito (VIDEO) | Lovstvo.info - Lovački portal
Zanimljivosti

PASIONIRANI LOVAC: Ovako je lovio drug Tito (VIDEO)

U životu bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita lov je, skoro opsesivno, zauzimao centralno mesto.


 

 

Ne samo kao hobi i predah od državničkih i partijskih obaveza, lov i lovišta su često za Tita bila mesta važnih sastanaka na kojima su donošene sudbinske odluke.

Tito je lovio u okviru Lovačko-šumskog gazdinstva „Jelen“, na Brionima, Bugojnu i u Karađorđevu, gde su mu društvo često pravili veliki svetski državnici poput Hruščova, Brežnjeva, Čaušeskua, Honekera, ili su to bili i ugledni članovi KPJ i svetski biznismeni.

Iako poslednjih godina, u postsocijalističkom vremenu, kada se preispituju duhovi prošlosti, pojavljuju mnogobrojne glasine, teorije zavere ili pak činjenice - sa stanovišta tvoraca, koje bi mogle osporiti sliku "Tito kao lovac", istorijski snimci, koji su prvobitno snimani za Filmske novosti, a kasnije za televiziju, pokazuju Tita kao umešnog lovca.

Svog „najjačeg jelena“ Tito je odstrelio 1977, što se ispostavilo kao simbolika za proslavu 25-godišnjice Lovačko-šumskog gazdinstva „Jelen“: odstreljeni jelen je imao 25 parožaka.

Kako je lovio drug Tito, pokazuju snimci koji slede. Pogledajte:

 

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!