DA BI BIO LOVAC MORAŠ BITI GEJ: Ovo je 5 najčudnijih lovačkih običaja na svetu! | Lovstvo.info - Lovački portal
Uncategorized

DA BI BIO LOVAC MORAŠ BITI GEJ: Ovo je 5 najčudnijih lovačkih običaja na svetu!

Poznato je da u lovačkom svetu postoji niz običaja – od lovačkog krštenja, poslednjeg zalogaja, načina nošenja divljači, pa sve do lovačke sahrane… Međutim, u svetu postoje razni običaji, neki veoma čudni za naše podneblje.

Homoseksualna inicijacija


 

Plemena sa arhipelaga Fidži u Tihom okeanu, imaju veoma čudan obred inicijacije u lovačke krugove. Kako je ovde lov izvor ishrane, njime se bave samo odrasli muškarci. Jedini uslov da bi zreo muškarac postao punopravan član lovačke zajednice je seksualni odnos sa vrhovnim članom plemena. Ovim se muškarac uvodi u svet lova. Ono što je veoma čudno za ovu izlovanu zajednicu, jeste činjenica da ovi lovci pored divljači love i ljude, članove susednih plemena.

Divljač jedu samo žene

Pleme Korovai sa jugoistoka Papue Nove Gineje, ima običaj da ulov deli samo ženama. Naime, odrasli muškarci, od 15 i više godina, sposobni za lov, svoj ulov predaju isključivo ženama. Ovo je jedan od razloga zašto je poligamija prisutna među ovim plemenima. Lepše žene, koje uspeju da zavedu više muškaraca, vlasnice su pravih hangara mesa, dok ostale porodice na čijim čelima su žene neretko umiru od gladi. Čudno, zar ne?

Triumfalno spaljivanje kose

U Kini postoji jedan bizaran običaj, naročito među muslimanskim Huejima, koji naseljavaju delove oko Kazahkstana, koji divlje životinje love na tradicionalan način uz pomoć orlova, a to je brijanje do glave nakon ulova. Svaki lovac, čija ptica obavi uspešan lov, dužan je da nakon lova obrije glavu specijalnim oštricama hujoušima, i na taj način iskaže poštovanje prema divljači. Pramen odsečene kose utrljava u ranu koju je proizvela ptica grabljivica na telu divljači.

Srce kao specijalitet

U Vijetnamu postoji jedno zanimljivo i veoma bizarno pravilo, da lovac na zmije pojede njeno srce dok još kuca – živo.  Iako, je lov na zmije nama potpuno stran i ne može se u potpunosti podvesti pod termin “lov”, jer više liči na hvatanje i nadmudrivanje zmija otrovnica, na ovu listu je dospeo kao još jedan bizaran trend u svetu.

 

“Bakar Batu” ples

Pleme za ovu priliku priprema gozbu. Posebna pažnja posvećuje se ritualu pre pečenja divljeg praseta, koje se sprema na “gorućem kamenju” koje donose muškarci, dok žene brinu da se ono dobro ispeče. Nakon toga sledi ovaj čudesni ples koji igraju svi, i muškarci i žene, a sa ciljem zahvalnosti bogovima na hrani koju im je podario.

Izvor: CNN

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
Mmedia Mreža | Posao u inostranstvu | Radilica - Posao u Srbiji | Prve.rs | Prve vesti - showbiz portal