DISKRETNI HEROJI: Lovci iz smetova spasili 6 dečaka u okolini Niša | Lovstvo.info - Lovački portal
Srbija, Vesti

DISKRETNI HEROJI: Lovci iz smetova spasili 6 dečaka u okolini Niša

Prema pisanju Južnihvesti, 6 dečaka starosti od 8 do 14 godina, iz Huma i Gornjeg Komrena nedaleko od Niša, izgubilo se u snežnim nanosima kada su 5. januara na Badnji dan, krenli u seču badnjaka. U potragu za dečacima krenuli su lovci i policija.

 

 

Spašeni dečaci pored automobila LU “Niš” | Foto: B. Ć. juznevesti.com

Predsednik Lovačkog udruženja “Niš” Bratislav Ćirković, navodi za ovaj portal da su lovci u potragu za dečacima krenuli nakon poziva policije, zbog odličnog poznavanja terena kao i upotrebe adekvatnih terenskih vozila.

 

Dubok sneg i jaki udari vetra zarobili su dečake u planinsku kolibu, odakle su telefonima komunicirali sa svojim porodicama. Zbog izuzetnog poznavanja terena, uz pratnju policije i porodica dečaka, lovci su se probili do kolibe u koju su se dečaci sklonili.

 

Čitava operacija je trajala gotovo 4 sata, u najtežim vremenskim uslovima, a u ataru pomenutih sela, policija i dalje traga za Nenadom R. koji se istog dana izgubio, kada je sa bratom krenuo u seču badnjaka.

 

Izvor: Južnevesti/Lovstvo.info

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!