LEKARSKI PREGLED ZA LOVCE: Rokovi, cene, dokumenta! - Sve što treba da znate! | Lovstvo.info - Lovački portal
Lovci, Srbija, Vesti

LEKARSKI PREGLED ZA LOVCE: Rokovi, cene, dokumenta! – Sve što treba da znate!

Lekarski pregled za lovce, rokovi, cene, dokumenta, ukratko objasnićemo vam najbitnije stvari koje treba da znate. Pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja doveo je mnoge lovce do velike konfuzije. Pa da krenemo korak po korak.

Lekarski pregled za lovce, rokovi, cene, dokumenta, ukratko objasnićemo vam najbitnije stvari koje treba da znate. Pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja doveo je mnoge lovce do velike konfuzije. Pa da krenemo korak po korak.

Ono što prvo treba da znate da je rok za predaju lekarskog uverenja do ranog početka 2019. godine (odnosi se na prvih par meseci 2019. godine), kako su nam rekli u lokalnoj PU – Za sve lovce koji do sada nisu radili lekarski pregled. Lekarsko uverenje se izdaje sa rokom važenja od 5 godina (pet godin ).

Takođe, veoma bitna i nezaobilazna stvar jesu cene lekarskog pregleda. One variraju od 1500 – 5500 dinara. Najbolje je pozvati telefonom Dom zdravlja na lokalu i proveriti. Za lovce sa teritorije Beograda, kako smo saznali najpovoljniji lekarski pregled vrši Medicinski sistem Beograd-MSB.

Lekarski pregled se može uraditi i organizovani –  grupno, za veći broj lovaca, pa kako kažu iz lokalnih domova zdravlja, njihove medicinske ekipe izlaze na teren, odnosno dolaze u udruženje. S tim u vezi se cene lekarskog pregleda za lovce formiraju u zavisnosti od broja lovaca u grupi i udaljenosti mesta u kome se vrši pregled.

Šta je potrebno za izdavanje lekarskog uverenja?

Potrebno je da pribavite IZVEŠTAJ IZABRANOG LEKARA O ZDRAVSTVENOM STANJU FIZIČKOG LICA ZA DRŽANJE I NOŠENJE ORUŽJA. Izveštaj uzimate kod vašeg izabranog lekara koji vas leči, pa tek onda idete na lekarski pregled.

Što se tiče samog pregleda nije ništa strašno, sve zavisi od doma zdravlja do doma zdravlja. Ono što je,  recimo,  jako zanimljivo da pojedine zdravstvene ustanove ne zahtevaju, dok druge zahtevaju, laboratorijske analize krvi i urina, iako to nije potrebno, a svakako veoma utiče na cenu pregleda.

POČELA URUČENjA REŠENjA ZA POREZ: Rok za plaćanje registrovanog oružja 15 dana! Može na rate! Evo koji su uslovi!

LEKARI UPOZORAVAJU LOVCE: Nemojte ovo činiti tokom zimskog lova i lovačkih zabava!

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
Mmedia Mreža | Posao u inostranstvu | Radilica - Posao u Srbiji | Prve.rs | Prve vesti - showbiz portal