LOVCI EDUKATORI: Lovci u Hrvatskoj aktivno podučavaju decu o životu u prirodi i brizi o divljači! | Lovstvo.info - Lovački portal
Region

LOVCI EDUKATORI: Lovci u Hrvatskoj aktivno podučavaju decu o životu u prirodi i brizi o divljači!

Lovci u Međimurju, u Hrvatskoj, postali su pravi domaćini osnovnoškolcima iz ovog kraja Hrvatske. Naime, učenici OŠ Domašinec, već 20 godina uz pratnju lovaca u prirodi sprovode nastavu vezanu za predmet „priroda i društvo“.

 

 

Deca na hranilištu | Foto: emedjimurje.rtl.hr
Deca na hranilištu | Foto: emedjimurje.rtl.hr


Gotovo da je već postala tradicija da učenici odlaze u šumu u pratnji članova Lovačkog društva „Jastreb“ iz Domašinca ili „Fazan“ iz Dekanovca. Između ostalog, aktivnosti je osmišljena još pre punih 20 godina, kada su učenici PŠ Dekanovec u pratnji učiteljica, te uz vođstvo lovaca, prvi put posetili šumsko hranilište u šumi u blizini ovog mesta. Kako je prethodnih 20 godina, tako je i sada.

Cilj takvog oblika nastave je doživeti zimu u zavičaju te pomoći šumskim životinjama u prezimljavanju, ali i saznati kojim se aktivnostima, osim lova, lovci bave.


 

Hodanje ledom okovanim ulicama bilo je dosta zahtevno, a prvo odredište bio je Lovački dom LD „Jastreb“ gde su ih dočekali lovci, članovi LD „Jastreb“. Nakon okrepe toplim čajem i klipićima, učenici su sa zanimanjem razgledali lovačke trofeje.

Tokom predavanja koje je organizovano, deca su saznala mnoge zanimljivosti o šumskim životinjama. Usledila je šetnja snežnim šumskim puteljkom do obližnjeg hranilišta. Učenici su sa sobom poneli klipove kukuruza, ječam, pšenicu, zob te drugo semenje kako bi nahranili životinje. Tu su saznali koje životinje dolaze do hranilišta, zašto im se daje so i sl. S velikim interesovanjem posmatrali su tragove različitih životinja u snegu.

Zaista, divan primer kako decu od malih nogu spojiti sa prirodom i predstaviti im lov kao plemenitu ljudsku aktivnost, koja je u osnovi čovekovih egzistencijalnih potreba od najranijih dana i nastanka civilizacije.

Izvor: emedjimurje.rtl.hr/Lovstvo.info

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!