NEUSTRAŠIVE DAME KROTILE HLADNOĆU I VUKOVE: Održan IV "Damski lov" u Kotor Varošu | Lovstvo.info - Lovački portal
Region, Vesti

NEUSTRAŠIVE DAME KROTILE HLADNOĆU I VUKOVE: Održan IV „Damski lov“ u Kotor Varošu

Rame uz rame sa muškim kolegama, u lov na vukove i divlje svinje, već četvrtu godinu krenule su i dame koje se okupljaju na manifestaciji “Damski lov” u Kotor Varošu.

 

 

"Damski lov" Kotor Varoš - dame u lovu | Foto: Glas Srpske
„Damski lov“ Kotor Varoš – dame u lovu | Foto: Glas Srpske

 

Tako je bilo i proteklog vikenda, kada je više od stotinu lovaca iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, te sa domaćeg terena – iz Prnjavora, Prijedora i Drvara okušalo lovačku sreću na jedinstvenoj dvodnevnoj manifestaciji koja se održava na području Trnovca, Kruševa Brda i Petrova Polja.

Iako je lov posebno namenjen damama, ovoga puta učestvovalo ih je svega pet, jer se za razliku od prethodnih godina zbog raznih obaveza, ali i najavljenih loših vremenskih uslova, mnoge nisu odazvale.

Ljubinka Brković (21), iz Prnjavora, bila je najmlađa učesnica lova, a na divljač ide, kako kaže, od svoje sedme godine.

 

– U lov sam krenula uz oca, a čim sam napunila 18 godina dobila sam dozvolu za rukovanje oružjem. Već treći put učestvujem u “Damskom lovu” i to dovoljno govori koliko sam zadovoljna – ispričala je Ljubinka dodajući da je do sada imala i lovačke sreće, pa već ima trofej srndaća i nekoliko lisica.

Iz vojvođanske ravnice u kotorvaroške šume radi lova došla je i Julijana Šiloš-Nađ, koja je istakla da je zadovoljna celokupnom organizacijom i lovom.

Jedan od domaćina manifestacije je Lovačko udruženje “Borčići” iz Šipraga, čiji je član Irfan Zuhrić-Ćićo kazao da su gosti i te kako zadovoljni lovom na ovom području.

 

Lov posvećen damama je prilično zaživio u Evropi i okruženju, a damski klubovi tokom čitave godine imaju svoj kalendar aktivnosti, pa se tome nadaju i organizatori “Damskog lova”.

U subotu, prvog dana lova, “pala” su tri vuka koje su odstrijelili Miljan Maksimović iz Kotor Varoša i Zoran Milovanović iz Teslića, dok je drugi da­n, nedjelja, prošao bez ulova.

Mamac za turiste
Organizatori su najavili da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma RS, koje podržava ovu manifestaciju, “Damski lov”’ biti uvršten u kalendar turističkih događaja u RS. Lovački savez RS će ubuduće biti nosilac manifestacije, dok bi stotinjak dama lovaca u RS uskoro mogle biti organizovane u klub po uzoru na slične u regionu.

Izvor: Glas Srpske

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!