NIKAD JEFTINIJE: Vodič za safari u Africi! Lov dostupan svima! | Lovstvo.info - Lovački portal
Trofeji, Zanimljivosti

NIKAD JEFTINIJE: Vodič za safari u Africi! Lov dostupan svima!

Lov u Africi – Ako ste oduvek sanjali da lovite aričku divljač, da uživate u nepreglednim savanama ili želeli da isprobate nešto novo i drugačije, onda ste na pravom mestu.

 


Lov u Africi | Foto: kukamahuntingsafaris.com
Lov u Africi | Foto: kukamahuntingsafaris.com

Lov u Africi odavno nije privilegija imućnih, iako sam safari u afričkim zemljama odražava materijalni status lovca i garantuje društveni prestiž. Poslednjih godina stvari su se malčice izmenile. Modernizacija saobraćajne infrastrukture, viši nivo internet komunikacije i opšte stanje centralnih i južnih afričkih zemalja koje iz godine u godinu postaje sve bolje, garant su dostupnosti ovih lovišta i lovcima plićeg džepa.

Eland antilopa | Foto:wikimedia.org
Eland antilopa | Foto: wikimedia.org

Za razliku od lovaca sa Balkana, safari u Africi je ustaljena praksa naših kolega iz zapadne Evrope, koji počevši od druge polovine 20. veka postaju stalni gosti svih afričkih lovišta. Međutim, sudeći po cenama, moglo bi se reći da ove destinacije mogu privući i ljude sa naših prostora.

GDE I ŠTA LOVITI?

 

Trenutna top safari destinacija je Namibija, zemlja na jugozapadu afričkog kontinenta, koju zapljuskuju talasi Atlanskog okeana. Namibija je bila nemačka kolonija od kraja 19. veka, pa se može zaključiti da je upravo njen uticaj, kao zemlje sa velikim brojem lovaca i zemlje koja na najvišem nivou neguje tradiciju lovne kulture, udario temelje za sve ono što se danas tamo dešava.

Namibijska lovišta naseljava preko 60 vrsta divljači čiji je lov dozvoljen, kao i iznos trofeja van granica ove zemlje. Prema izvorima njihove nacionalne agencije za lov, lovci se najčešće odlučuju za lov gepardaeland antilope, močvarne antilope i oriks gazele, koja je toliko brojna da se nalazi i na grbu Republike Namibije. Ništa manje nije popularan ni lov zebre i žirafe, kao i lov gunova, hijena, pustinjskih lisica i neke od 30 vrsta ptica.

Oriks gazela | Foto: wikimedia.org
Oriks gazela | Foto: wikimedia.org

 

Namibija, ulogu koju ima na polju lovnog turizma, može pripisati raznovrsnosti i brojnosti divljači koja naseljava njene savane, ali pre svega i svojom pristupačnošću i olakšanom komunikacijom sa evropskim zemljama.

Direktan let od Minhena do Vindhuka, glavnog grada Namibije, obavlja se jednom nedeljno, što kao i cena povratnog putovanja varira u zavisnosti od avio kompanije. Ukupna cena povratnog putovanja od Minhena do Vindhoeka vas tako može stajati od 250-500 evra, dok povratno putovanje autobusom od Beograda ili Zagreba do Minhena, svega 50-100 evra.

 

CENA LOVA U NAMIBIJI

Ako na cenu prevoza do Namibije dodamo sve troškove koje tamo možemo imati, onda se ona sastoji iz cene samog lova i cene trofeja koja se plaća namibijskim vlastima.

Cena dnevnog boravka po lovcu iznosi oko 150 evra. U ovu cenu je uključeno: prevoz automobilom od i do aerodroma Vindhuk, smeštaj u luksuznom hotelu, kompletna dnevna usluga (3 obroka, piće, pranje veša…) usluge stručnog vodiča tokom lova, neograničena upotreba automobila i oružja tokom lova, lovačka dozvola (kotizacija), besplatan lov svih vrsta ptica, priprema trofeja (dranje, kuvanje…) i besplatno prepariranje trofeja.

Kada su u pitanju cene trofeja, one variraju od besplatnih, za sve vrste ptica, pa do čak 5000 evra za odstrel geparda. Ukoliko u Namibiji ulovite afričku divlju mačku ili afričku divlju svinju, njihov trofej bi vas mogao koštati svega 300 evra, trofej zebre 1000 evra, žirafe 1500 evra. Oriksovo rogovlje bi vaš zid moglo da krasi za svega 500 evra, a rogovi gnua za oko 600 evra. Lovce sa dubljim džepom može zanimati i “surogat za geparda” – hijena, čija je cena trofeja upola niža, i iznosi oko 2500 evra. Takođe, treba naglasiti da je većina trofeja za lovkinje potpuno besplatna, tako da nije loše povesti svoju lepšu polovinu na ovo putovanje.

ZA KRAJ

Ukoliko se odlučite za lov Namibiji ili nekoj drugoj afričkoj zemlji, dobro se raspitajte o uslovima viznog režima za zemlje Balkana, jer je za naše prostore to još uvek problem.

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
Mmedia Mreža | Posao u inostranstvu | Radilica - Posao u Srbiji | Prve.rs | Prve vesti - showbiz portal