PREKO 500 LOVACA NA TERENU: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama | Lovstvo.info - Lovački portal
Srbija, Vesti

PREKO 500 LOVACA NA TERENU: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama

Ekstremno niske temperature mobilisale su Lovačko udruženje „Srndać“ u opštini Alibunar sa lovačkim društvima u 10 naseljenih mesta.

 

 

Lovci iz Alibunara na terenu | Foto: juznibanat.rs
Lovci iz Alibunara na terenu | Foto: juznibanat.rs

 

Na apel predsednika pomenutog udruženja Slobodana Jovanovića preko 500 lovaca i ljubitelja životinja u opštini masovno je izašlo u lovišta , proverilo stanje remiza i na terenu iznelo so i kabastu i zrnastu hranu. Po rečima Jovanovića u ovim hladnim danima, shodno dogovoru lovci slede instrukcije Porajinskog lovačkog inspektora, Jovana Bradvarevića i na terenu preduzimaju odgovarajuće aktivnosti. Upravnik lovišta Pera Momirov i lovci svakodnevno obilaze atar i pomažu ugrožene životinje koje su prilično iscrpljene i iznemogle.

 

Na lovce se apeluje da divljač spasavaju od zime i predatora , ne uznemiravaju je, jer svako pokretanje na ovako niskoj temperaturi za neke vrste životinja može biti pogubno.

Sličan apel upućuju i ljubitelji životinja u opštini posebno kada je reč o napuštenim životinjama, psima i mačkama kojima treba pomoć i to iznošenjem hrane na mestima gde se ova populacija najčešće okuplja.

28.01.2017 u Alibunaru : Lov na Banatsku lisicu – tradicionalna lovna manifestacija

 

LovačkoUdruženje „Srndać“, Mesno lovačko udruženje i Opštine kao pokrovitelja, 28.Januara 2017 godine u Alibunaru će se održati XIV tradicionalna lovna manifestacija pod nazivom „Lov na Banatsku lisicu“ , kojoj će se kako se očekuje odazvati veliki broj lovaca iz Srbije i regiona.

Zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti LU „Srndać„ u Alibunaru ili Mesnom Lovačkog društvu. Pored lova najuspešnije očekuju i nagrade dobro druženje uz tradicionalni gulaš i muziku .

Izvor: JuzniBanat.rs

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Magazin Predator | Srbija lov | Lovci Srbije | Lovstvo.info | Muški portal | Prve.rs | Prve vesti-Showbizz portal | Posao u inostranstvu
error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!