SREĆA ILI ZNANJE: Jednim metkom odstrelio dva vuka (VIDEO) | Lovstvo.info - Lovački portal
Divljač, Zanimljivosti

SREĆA ILI ZNANJE: Jednim metkom odstrelio dva vuka (VIDEO)

Lov vuka je sigurno san mnogih od nas, neki ga ostvare, a neki ne. Međutim, uloviti dva vuka odjednom, mnogi ne mogu ni da zamisle.

 

 

Lovac i odstreljeni vukovi | Foto: YouTube printscreen
Lovac i odstreljeni vukovi | Foto: YouTube printscreen

Novogodišnja euforija sigurno nije zaobišla ovog Amerikanca, jer je upravo nekoliko dana pre “najluđe noći” odstrelio dva vuka i to jednim metkom.

Lovac je došao u oblast nedaleko od mesta Fort Mekaraj u Alberti, zapadnoj kanadskoj provinciji, kako bi u ovim predelima živopisne lepote lovio kvalitetne primerke ove nepredvidive zverke.

 

Pozicionirao se u zatvorenoj čeki iznad improvizovanog hranilišta, a zatim čekao da se pojavi vuk. Pojavio se, i to ne jedan već njih pet. Umirio je ruku, a zatim pucao. Iako, se na snimku ne vidi jasno da su oba vuka pogođena, usporeni snimak donosi više detalja. Prvi vuk je “pao” na mestu, dok se drugi, ranjeni, dao u beg. Lovac ga je našao mrtvog nekoliko stotina metara dalje u snegu.

– Sve moje nade i snovi o lovu velikih predatora su se ostvarile, nakon čak četiri godine istrajnosti i pokušaja da odstrelim vuka. – napisao je ovaj Amerikanac ispod videa na svom kanalu.

Sreća ili znanje? – pravo je pitanje! Možda upornost! Pogledajte kako je izgledao ovaj neverovatan lov na vukove.

 

 

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!