VAŽNO SAOPŠTENJE: Lovački savez Srbije pozvao lovce i lovačka udruženja na pomoć divljači i građanima | Lovstvo.info - Lovački portal
Srbija, Vesti

VAŽNO SAOPŠTENJE: Lovački savez Srbije pozvao lovce i lovačka udruženja na pomoć divljači i građanima

U dopisu koji je Lovački savez Srbije, na čelu sa Draganom Šormazom, poslao regionalnim lovačkim savezima, predsednicima lovačkih udruženja i stručnim službama, stoji apel za pomoć ugroženoj divljači i građanstvu, nastalim usled vremenskih neprilika koje su pogodile veći deo Srbije.

 

 

Lovci na terenu u okolini Smedereva | Foto: Darko Milićević
Lovci na terenu u okolini Smedereva | Foto: Darko Milićević

 

Usled vremenskih nepogoda prouzrokovanih niskim temperaturama i neprekidnim snežnim padavinama koje ugrožavaju i divljač i ljude, njihove živote i imovinu, proglašena je vandredna situacija u 13 opština na teritoriji Republike Srbije. Imajući u vidu da su lovci i lovačke organizaciije uvek bili društveno odgovorni, spremni i obučeni da reaguju u ulovima vremenkih ekstrema, da su lovačka udruženja opremljena terenskim vozilima da su lovci dobri poznavaoci terena, smatramo da ćete biti u mogućnosti da pomognete da se savlada teška prohodnost terena i sačuvaju životi ljudi i divljači. – stoji u dopisu LSS.


Takođe, LSS pozvia lovce i upravnike lovišta da se obrate Sektoru za vanredne situacije i da se stave na raspolaganje ukoliko su u mogućnosti i za to postoji potreba.


Pored toga pozivaju Udruženja da poštuju “Instrukciju korisnika lovišta o sprovođenju mera za zaštitu divljači ugrožene nepovoljnim vremenskim prilikama na teritoriji Republike Srbije”, a koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, odnosno Uprava za šume. Te da pojačaju kontrolu opšteg stanja divljači i njenih staništa i da obezbede adekvatnu zimsku prihranu i sve druge mere zaštite divljači.

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!