ZA GINISA: Poljaci naravili najveći revolver na svetu! Evo kako puca! (VIDEO) | Lovstvo.info - Lovački portal
Oružje

ZA GINISA: Poljaci naravili najveći revolver na svetu! Evo kako puca! (VIDEO)

Najveći pištolj na svetu – Da su Rusi skloni preterivanju i megalomaniji zna ceo svet, međutim ovoga puta su poklekli pred Poljacima.

 

 

Najveći pištolj - revolver na svetu | Foto: printscreen Youtube/Russia Today
Najveći pištolj – revolver na svetu | Foto: printscreen Youtube/Russia Today

Ruska televizija Russia Today, snimila je “probu za Ginisa” najvećeg revolvera ikada napravljenog. Neverovatan podvig jednog Poljaka, doneo je najveći svetski radni revolver, u skladu sa pravilima za Ginisov rekord.

Autor ovog nesvakidašnjeg revolvera je Riszard Tobis, koji je kao polaznu osnovu za izradu koristio nacrte revolvera Remington Model 1859. Kako je izjavio Tobis za rusku televizuju, u izradu ovog revolvera utrošio je oko 2.500 sati, jer je većina delova morao ručno da izradi.

 

Revolver, čija je komora ima šest 136-gramskih metka, puca sa velikom preciznošću u opsegu do 50 metara, i to je ono što razlikuje ovaj revolver od svih drugih megalomanskih replika. Kako puca, pogledajte u nastavku.

 

 

- Želite da nam dojavite neku važnu novost iz sveta lovstva?     - Želite da predstavite neki nastupajući događaj u vašem lovačkom udruženju?     - Želite da prenesemo informacije o održanim manifestacijama i događajima čiji ste organizator ili učesnik?     - Želite da prenesemo vaše saopštenje za javnost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje! Pročitajte obavezno Uslove korišćenja u podnožju sajta!